Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Το ίδιο ψέμα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Από την αρχή η ιστορία παραμένει ίδια. Ο άνθρωπος θέλει να τα καταφέρει μόνος του. Δεν έχει ανάγκη κανέναν Θεό. Τόσες χιλιάδες χρόνια μετά, ο άνθρωπος επιλέγει να πιστέψει το βασικότερο ψέμα του διαβόλου. Ποιο; Ας το διαβάσουμε από την Γένεση: «4 Και το φίδι είπε στη γυναίκα: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε, 5 αλλ' ο Θεός ξέρει ότι την ίδια ημέρα που θα φάτε απ' αυτόν, τα μάτια σας θα ανοιχτούν, και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό.» (Γένεση 3/5-6).
Θα γίνουμε σαν θεοί. Θα γνωρίζουμε εμείς το καλό και το κακό. Θα ορίζουμε εμείς την ζωή μας και θα ζούμε όπως θέλουμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Δεν θα πεθάνουμε λόγω της παρακοής μας. Δεν χρειαζόμαστε τον Θεό γιατί τον ρόλο του Θεού στην ζωή μπορούμε να τον λάβουμε εμείς οι ίδιοι. Σε οποιαδήποτε κατηγορία θα έχουμε αυτοδικαίωση γιατί εμείς δεν έχουμε ανάγκη τον Θεό. Μπορούμε χωρίς Αυτόν. Θα είμαστε εμείς θεοί του εαυτού μας.

Ανοιχτήκανε τα μάτια μας; Ή μήπως αντιθέτως τυφλωθήκανε; Δεν αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ανάγκη τον Θεό. Δεν αναγνωρίζουμε το μεγαλείο της αγάπης Του. Αντί ο Θεός να μας κατακάψει που απομακρυνθήκαμε από Αυτόν και τον αρνηθήκαμε, όπως θα είχε κάθε δικαίωμα να κάνει όντας ο Δημιουργός,  θέλησε να μας ανοίξει τον δρόμο επιστροφής προς Αυτόν. Έστειλε τον Ιησού Χριστό, τον Υιό Του να λάβει την τιμωρία που σε εμάς άρμοζε, ώστε πιστεύοντας σε Αυτόν να μπορούμε εμείς να επιστρέψουμε. Ιδού το ασύλληπτο του μεγαλείου της αγάπης Του. Ο Δημιουργός αντί να κατακάψει το δημιούργημα το οποίο παρέκλινε από τις προδιαγραφές του, προτιμά να θυσιαστεί για να επαναφέρει το δημιούργημα κοντά Του. Και αυτήν την αγάπη δεν την αναγνωρίζουμε γιατί προτιμούμε να ακολουθήσουμε το ψέμα του διαβόλου: «Θα είστε σαν θεοί». Και αν κάποτε ο άνθρωπος ήταν ένοχος επειδή αρνήθηκε τον Πατέρα Θεό, τώρα είναι ένοχος επειδή αρνείται να δεχτεί την θυσία του Υιού του Θεού. Μια θυσία που έχει ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στον Θεό στον οποίο και ανήκουμε. Τα μάτια μας είναι τυφλά! Προτιμάμε να ακολουθήσουμε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τον Χριστό. Οι επιλογές που μας δίνει ο διάβολος, και είναι πάρα πολλές, όλες οδηγούν μακριά από τον αληθινό Θεό. Προτιμάμε να πιστέψουμε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την αλήθεια του σταυρού. Ο σταυρός φαντάζει ανοησία.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αυτά είναι παραμυθάκια για μικρά παιδιά.» Αγαπητοί ας σταματήσουμε να ακολουθούμε τα ψέματα αυτά του διαβόλου. Και επειδή ως άνθρωποι κρίνουμε τα πάντα με το κέρδος, σκεφτείτε το εξής απλό: Τι έχετε να χάσετε αν γυρίσετε το βλέμμα προς τον σταυρό και ζητήσετε το έλεος και την χάρη του Ιησού Χριστού; Κλείστε τα αυτιά σας για μια στιγμή στα ψέματα του διαβόλου. Γυρίστε το βλέμμα στον σταυρό και ζητήστε από τον Χριστό να σας ανοίξει τα μάτια. Σας διαβεβαιώνει ο ίδιος ο Χριστός ότι η ανταμοιβή θα είναι ζωή αιώνια. Εμπρός λοιπόν… Γυρίστε την πλάτη στον πονηρό αυτήν την φορά, και ζητήστε την αλήθεια του Χριστού. Πείτε όχι στις απάτες του πονηρού. Πείτε ένα βροντερό ναι στον αληθινό Θεό που μας αγάπησε σε ασύλληπτα μεγάλο βαθμό, και μας προσφέρει το διαβατήριο για την αιώνια ζωή δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου