Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εκκλησία χωρίς κτίριο;

Αν μια εκκλησία επενδύει περισσότερα χρήματα για την διαμόρφωση των χώρων του κτιρίου της σε σχέση με όσα επενδύει σε ανθρώπους, τότε πως θα την χαρακτηρίζατε; Αλήθεια ο Χριστός θα κοίταζε αν είναι όμορφο το κτίριο; Ή θα έδινε τα πάντα σε όσους έχουν ανάγκη; Μια εκκλησία δεν χρειάζεται ένα κτίριο για να υφίσταται. Πόσο μάλλον ένα υπερβολικό σε όλα του τα μεγέθη κτίριο που σε μεγάλο βαθμό μάλλον ικανοποιεί την ανάγκη για επίδειξη.
Ας θυμηθούμε αυτό:
 "...ο Ύψιστος δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς, όπως λέει ο προφήτης: «Ο ουρανός είναι ο θρόνος μου, η δε γη το υποπόδιο των ποδιών μου· ποιον οίκο θα οικοδομήσετε σε μένα; λέει ο Κύριος· ή, ποιος είναι ο τόπος τής ανάπαυσής μου; Όλα αυτά δεν τα έκανε το χέρι μου;»"

Επίσης ας θυμηθούμε αυτό: 
"Αλλά, στ' αλήθεια, θα κατοικήσει ο Θεός επάνω στη γη; Να, ο ουρανός και ο ουρανός των ουρανών δεν είναι ικανοί να σε χωρέσουν· πόσο λιγότερο αυτός ο οίκος, που έκτισα!"

Για ποιον λόγο λοιπόν ξοδεύονται τόσα ποσά για κτίρια αντί να ξοδεύονται τα ποσά αυτά σε ανθρώπους; 

Πάνω από όλα ας μην ξεχνάμε αυτό: 
"Όμως, έρχεται ώρα, και ήδη είναι, όταν οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν τον Πατέρα με πνεύμα και με αλήθεια· επειδή, ο Πατέρας τέτοιου είδους ζητάει να είναι εκείνοι που τον προσκυνούν. Ο Θεός είναι πνεύμα· και εκείνοι που τον προσκυνούν με πνεύμα και με αλήθεια πρέπει να τον προσκυνούν."

Αλήθεια, ένα κτίριο έχει μεγαλύτερη αξία και υψηλότερη προτεραιότητα από μια ψυχή;

Ερωτήματα για σκέψη και προβληματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου