Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Χριστιανούς


Ποια είναι η μεγάλη αποστολή της Εκκλησίας του Χριστού; Να μεταφέρει τα καλά νέα σε όλη την Οικουμένη. Μας δίνεται η δυνατότητα σε μια τέτοια χρονική συγκυρία να δείξουμε ότι οι πιστοί του Χριστού είναι το φως και το αλάτι στον κόσμο αυτό. Σε έναν κόσμο όπου ο θεός του, το χρήμα, αποδεικνύεται ότι είναι ψεύτικος, εμείς έχουμε την μοναδική ευκαιρία να δείξουμε ότι Αυτός, ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη λύση στο ένα και μοναδικό πρόβλημα του ανθρώπου από την πτώση και μετά: το πώς να αποκτήσει ειρήνη με τον Θεό και να βρει τον δρόμο επιστροφής προς τον Θεό.

Για να το κάνουμε αυτό με τον μέγιστο αποδοτικό τρόπο είναι απαραίτητο να απορρίψουμε από επάνω μας αιώνες παραδόσεων. Είναι επιτέλους καιρός, τώρα λίγο πριν το τέλος να επιστρέψουμε στην αρχική μορφή της Εκκλησίας που αποτέλεσε επανάσταση στον κόσμο αυτό.

Η πρώτη Εκκλησία, οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν επαναστατικοί ως προς την κουλτούρα της εποχής. Δεν είχαν κανένα ιερό μέρος, δεν είχαν ιερά αντικείμενα, ιερείς, μυστήρια. Αποτελούσαν μία κοινότητα απόλυτης ισότητας μεταξύ των μελών της, μία οικογένεια όπου όλα τα αδέρφια όποτε συγκεντρώνονταν λάτρευαν τον Κύριο, οικοδομούσαν ο ένας τον άλλον. Προσευχές, προφητείες, ύμνοι, ποιήματα, εξομολογήσεις, μαρτυρίες, παροτρύνσεις, διαδέχονταν το ένα το άλλο. Όλοι οι πιστοί συμμετείχαν σε μία λατρεία καθοδηγούμενη από το Πνεύμα.

Δυστυχώς μέσα στους αιώνες ο Σατανάς κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στην Εκκλησία. Την ιδρυματοποίησε. Ξεχώρισε ο κλήρος από τους «λαϊκούς». Το αλάτι κλείστηκε στην αλατιέρα. Το λυχνάρι μπήκε μέσα σε 4 τοίχους και δεν λάμπει.

Ήρθε ο καιρός το αλάτι να βγει από την αλατιέρα, το λυχνάρι να βγει στον κόσμο να λάμψει. Αν πιστεύετε ότι είμαστε σε πόλεμο, και καλώς το πιστεύετε γιατί πράγματι είμαστε, τότε πρέπει να βγούμε σε επίθεση. Πώς δεχτήκαμε να μένουμε τόσα χρόνια σε άμυνα; Μαντρωθήκαμε σε 4 τοίχους και σε ιερά καθήκοντα και ιερές τελετουργίες και στερήσαμε από τον κόσμο το φως και το αλάτι. Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν αυτοί που κακοχαρακτηρίζονταν από τον κόσμο επειδή κήρυττε σε πόρνες και εγκληματίες ότι τους ανήκει η βασιλεία των Ουρανών. Εμείς έχουμε κλειστεί στους 4 τοίχους αποφεύγοντας τέτοιους ανθρώπους για να μην μας χαλάσουν. Κάναμε ακριβώς το ανάποδο από αυτό που μας ζήτησε ο Χριστός: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη». Δεν είπε ΠΟΤΕ "κλειστείτε μέσα σε ένα κτίριο και κάντε λατρεία". Κτίρια, τυποποιημένες λατρείες, κηρύγματα, όλα όσα ξέρουμε δεν έχουν καμία βιβλική βάση αλά έχουν φτάσει έως τις μέρες μας μέσα από την απορρόφηση από τον Χριστιανισμό παγανιστικών πρακτικών.

Για να καταλάβετε πόσο λανθασμένη είναι η αντίληψη του κτιρίου και της ταμπέλας θεωρείστε ότι υπάρχει αναζωπύρωση και αναγεννιέται σωρηδόν κόσμος. Σας λέω ένα ελάχιστο των 50 ατόμων τον χρόνο. Σύντομα θα χρειαστεί μεγαλύτερο κτίριο. Μετά τον 2ο χρόνο θα χρειαστεί και 2η συνάθροιση. Όταν μιλάμε για αναζωπύρωση οι αναγεννήσεις γίνονται κατά εκατοντάδες, κατά χιλιάδες. Δεν υπάρχουν υποδομές για κάτι τέτοιο. Η όλη λογική του κτιρίου είναι αυτή του διαχωρισμού από τον κόσμο, ενώ καλούμαστε να είμαστε μάρτυρες μέσα στον κόσμο. Η λατρεία δεν είναι μια τυπολατρική διαδικασία αλλά σε αυτήν το σώμα του Χριστού μιλάει μέσα από κάθε μέλος Του, οικοδομώντας ο ένας τον άλλον, προφητεύοντας, εξομολογούμενοι, υμνώντας, παροτρύνοντας για συμμετοχή. Δεν είναι λατρεία απλά το να ψέλνουμε 3-6 ύμνους, να ακούμε ένα κήρυγμα που ποτέ δεν βάζουμε σε εφαρμογή, να χαιρετάμε τυπικά τα αδέρφια μας στο τέλος. Η λατρεία κατά την συνάθροιση αποτελεί μία διαδικασία οικοδόμησης και ενδυνάμωσης του σώματος του Χριστού ώστε η λατρεία να συνεχιστεί και τον υπόλοιπο καιρό μέσα από την καθημερινή μας υπηρεσία προς τον Χριστό.

Αν έρθει ο εχθρός και ο φύλακας δεν σημάνει συναγερμό, έχει στο κεφάλι του το αίμα των ανθρώπων. Αν όμως σημάνει συναγερμό, είναι αθώος του αίματός των ανθρώπων. Ο εχθρός είναι παντού γύρω μας. Και εμείς; Έχουμε ήδη πολύ αίμα στα κεφάλια μας. Το αίμα των ανθρώπων που αυτοκτονούν επειδή δεν τους έδειξε κανείς την ελπίδα. Το αίμα των ανθρώπων που απομακρύνονται από τον Θεό γιατί διδάχτηκαν λάθος πράγματα.

Ήρθε ο καιρός να μετανοήσουμε. Να γυρίσουμε στις ρίζες μας και να μην αφήσουμε κανένα πρόβατο να πέσει στις παγίδες του Σατανά. Τότε οι προσευχές μας θα εισακούονται γιατί θα είναι προσευχές δικές Του. Οι ύμνοι μας θα είναι αρεστοί στα αυτιά Του. Τότε ο θάνατός μας θα μας φαίνεται κέρδος. Επειδή θα έχουμε εκπληρώσει την αποστολή η οποία μας έχει δωθεί.

"Εγώ είμαι η άμπελος η αληθινή, και ο Πατέρας μου είναι ο γεωργός. 2 Κάθε κλήμα σε μένα, το οποίο δεν φέρνει καρπό, το αποκόπτει· και καθένα το οποίο φέρνει καρπό, το καθαρίζει, για να φέρει περισσότερο καρπό. 3 Τώρα, εσείς είστε καθαροί, εξαιτίας του λόγου που σας μίλησα. 4 Μείνετε ενωμένοι μαζί μου και εγώ ενωμένος μαζί σας. Όπως το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, αν δεν μείνει ενωμένο με την άμπελο, έτσι κι εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου. 5 Εγώ είμαι η άμπελος, εσείς τα κλήματα· εκείνος που μένει ενωμένος μαζί μου, και εγώ μαζί του, αυτός φέρνει πολύ καρπό· επειδή, χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε. 6 Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται. 7 Αν μείνετε ενωμένοι μαζί μου, και τα λόγια μου μείνουν μέσα σας, θα ζητάτε ό,τι αν θέλετε, και θα γίνει σε σας. 8 Κατά τούτο δοξάζεται ο Πατέρας μου, στο να φέρετε πολύ καρπό· και [έτσι] θα είστε μαθητές μου."

Αν θέλουμε λοιπόν να λέμε ότι είμαστε μαθητές Του, αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε μέρος της Αμπέλου, αν θέλουμε να δοξάσουμε τον Θεό, ας μετανοήσουμε και ας φέρουμε τον καρπό που περιμένει από εμάς. Το ευαγγέλιο έχει απομακρυνθεί από τους φτωχούς και τους αμαρτωλούς όσο ποτέ άλλοτε. Ο θερισμός είναι πολύς. Ας προσευχηθούμε στον Κύριο του θερισμού να εκβάλει εργάτες για τον θερισμό Του. Ας φέρουμε στον Πατέρα τον καρπό που περιμένει από εμάς.

Αν το αλάτι χάσει την αλμυράδα του, πετιέται έξω, είναι άχρηστο. Δεν είναι κατάλληλο ούτε για την κοπρία γιατί και αυτήν θα την χαλάσει.
Θέλουμε ο Κύριος όταν έρθει να μας πει αυτό που λένε τα συγκεκριμένα εδάφια; Ότι είμαστε τόσο άχρηστοι που θα καταστρέφαμε και τα ΣΚΑΤΑ;
ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ, ΠΡΙΝ Η ΛΥΧΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου