Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα χρειάζεται τον Χριστό!

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κάθε μέρα στις 18:00 για προσευχή για την χώρα μας, για να ξυπνήσουν πνευματικά οι πολίτες της. Αυτό θα έπρεπε να γίνεται για να έχουμε ελπίδα.

Κύριοι, η χώρα μας, το έθνος μας έχει απομακρυνθεί από τον Θεό. Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα έχει πέσει στο επίπεδο που όλοι βιώνουμε σήμερα. Ακόμη και αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις αυτές, το πολύ πολύ να έχουμε ως αποτέλεσμα την αλλαγή των προσώπων στην πολιτική εξουσία. Αλλά και να αλλάξουν τα πρόσωπα στην εξουσία δεν θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα αν δεν αλλάξει ο Έλληνας βαθιά μέσα στην καρδιά του. Όλοι μας έχουμε συνηθίσει στην διαφθορά. Κάποιον δικό μας να βολέψουμε μέσω γνωστής επαφής (ελληνιστί "κονέ") και έτοιμο το ψηφαλάκι. Ένα φακελάκι να δώσουμε και όλα τακτοποιούνται. Κάποιο φακελάκι να ζητήσουμε και παρακάμπτουμε γραφειοκρατικά έντυπα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η διαφθορά ξεκινά και από το απλό και ταπεινό "έλα μωρέ μην κόψεις (ή "μην σου κόψω") τώρα απόδειξη, από εμάς θα τα βγάλει η εφορία;"

Πως μπορείς να κατηγορείς τους πολιτικούς για κλέφτες όταν και εσύ ο ίδιος κλέβεις; Κρίνουμε γιατί όμοια και εμείς είμαστε κλέφτες. "Όχι τόσο τεραστίων ποσών, αλλά σιγά τώρα! Αυτοί κλέψανε περισσότερα!". Σωστά, θα κλέβαμε πολύ περισσότερα και πολύ πιο έξυπνα χωρίς να μας πιάσουν απλά δεν είχαμε ποτέ εξουσία ή κατάλληλο πόστο για να το κάνουμε.

Χιλιάδες κόσμος στο Σύνταγμα, να μουτζώνει, να φωνάζει κλέφτες, να βρίζει. Αν στον ίδιο κόσμο έλεγες να προσευχηθεί στον Κύριό μας για λύτρωση μάλλον θα σε έπαιρναν με τις πέτρες. Το έθνος μας έχει ξεχάσει τον Θεό. Γιορτάζει Πάσχα, Χριστούγεννα, ενώ ταυτόχρονα αρνείται σε πολλές περιπτώσεις την ύπαρξη του Θεού! Μάταια ελπίζει το έθνος που έχει απομακρυνθεί από τον Θεό. Μάταιες οι προσπάθειες του ανθρώπου όλες αν δεν δεχτεί ότι από τον Κύριο πλάστηκε, για τον Κύριο πλάστηκε. Μόνο εν Κυρίω έχει ειρήνη, αγάπη, δικαιοσύνη μέγιστη. Μόνο εν Κυρίω μπορεί να πορευθεί. Ο άνθρωπος που είναι μακρυά από τον Κύριο δεσμεύεται από τον Σατανά, και αυτόν υπηρετεί και τα έργα του είναι έργα του κυρίου του κόσμου ετούτου. Αν δεν γυρίσουμε το κεφάλι να ζητήσουμε τον Χριστό, την δικιά Του αγάπη, την δικιά Του δικαιοσύνη, αν δεν αφήσουμε τα πάντα στα χέρια Του, τότε μάταια κινούμαστε.

Ο κόσμος όμως δεν θα γυρίσει στον Θεό. Θα σκληρύνει την καρδιά του περισσότερο, θα τον απορρίψει ακόμη πιο ολοκληρωτικά και θα προτιμήσει να προσκυνήσει τον αντίπαλό του. Ο Κύριος ας δώσει κουράγιο και υπομονή στους δούλους Του και οι καρδιές που επιθυμούν την σωτηρία του Κυρίου μας ας τον ζητήσουν. Γιατί οι μέρες που έρχονται είναι πολύ πιο δύσκολες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου