Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

www.godradio.gr

Το godradio είναι ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο που αναπαράγει μουσική η οποία υμνεί τον Κύριο. Όποιο είδος μουσικής μπορείτε να φανταστείτε με απόδοση δόξας στον Θεό. Γιατί, ναι! Η δοξολογία στον Κύριο δεν σταματά με τις βυζαντινές ψαλμωδίες. Στον Κύριο αρέσει να του αφιερώνουμε τραγούδια που Τον δοξολογούν.

Ποιός όμως μπορεί να ακούει τέτοια μουσική; Πρώτη φορά άκουσα το godradio από την σύζυγό μου. Άυτό συνέβη πολύ πριν αναγεννηθώ. Η αντίδρασή μου τότε ήταν ή εξής απλή: “Έλα μωρέ τώρα, τραγούδια για τον Χριστό, άσε μας καϊμένη. Άκου αν θες αλλά χαμήλωσέ το γιατί θέλω να δω τηλεόραση”.  Σε μια περίοδο που είχα αρνηθεί να δω τον Κύριο και να δεχθώ την σωτηρία του, η μόνη “σωστή” μουσική ήταν αυτή που θα μπορούσε να χορογραφηθεί, κατά προτίμηση η λάτιν μουσική με στίχους αισθησιακούς, στίχους με πονηρά υπονοούμενα ή και χωρίς υπονοούμενα κάποιες φορές. Όπως και να είχε, μουσική με θέμα τον Χριστό δεν ήταν μουσική.

Και ήρθε η ώρα που αναγεννήθηκα και ανακάλυψα ότι οι ύμνοι που ψάλλουμε στην εκκλησία είναι λίγοι. Και σκεφτόμουν: “Ο Κύριος μας έδωσε την ικανότητα να τραγουδάμε για να Τον υμνούμε. Και εμείς αντί να υμνήσουμε Αυτόν, αποφασίσαμε να υμνήσουμε τα πάθη μας, τα έργα των ανθρώπων. Και δεν γράφουμε ύμνους για Αυτόν που μας έδωσε ζωή, για Αυτόν που θυσιάστηκε για εμάς”.
Κάπως έτσι θυμήθηκα το godradio. Και ανακάλυψα ότι υπάρχει πληθώρα ύμνων, τραγουδιών προς τον Κύριό μας. Σε όλα τα είδη της μουσικής που μπορεί κανείς να φανταστεί. Και είναι αυτό ευχάριστο πολύ. Γιατί όπως έχω πει και σε facebook status: “Όσα τραγούδια, όσοι ύμνοι και αν γραφτούν για Αυτόν, είναι πολύ λίγα”.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως η μουσική που υμνεί τον Κύριο μπορεί να ακούγεται καλή μόνο σε αυτόν τον άνθρωπο που επιθυμεί να Τον υμνεί. Ο άπιστος άνθρωπος, αυτός που δεν έχει δεχτεί τον Κύριο, δεν μπορεί να νιώσει την ομορφιά των ασμάτων που γράφονται για Αυτόν. Του φαίνονται ανούσια γιατί δεν κατανοεί τον λόγο ύπαρξής τους. Και το πιστεύω αυτό γιατί βλέπω από εμένα τον ίδιο πόσο έχω αλλάξει. Ο Αλέξανδρος “Προ Χριστού” θεωρούσε τα χριαστιανικά τραγούδια παρωδία, αρρώστια. Δεν άντεχε να τα ακούει. Ο Αλέξανδρος ΄”Μετά Χριστόν” δεν χορταίνει να τα ακούει και περιμένει να δει και άλλα να γράφονται.

Σε αυτό το σημείο να πω και ένα μπράβο στα παιδιά του godradio. Είχα την χαρά να γνωρίσω τον Δημήτρη που κάνει το godradio liveshow από κοντά. Και με την κουβέντα που είχαμε διαπίστωσα πόσος κόπος απαιτείται για να λειτουργήσει το godradio. Εμείς απολαμβάνουμε ακόπιαστα το αποτέλεσμα. Πίσω από το godradio.gr όμως κρύβεται πολύς κόπος, πολλές ώρες δουλειάς από τα παιδιά. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Πέρα από τα συγχαρητήρια όμως, τα παιδιά χρήζουν και βοήθειας. Γιατί να μην βοηθήσουμε όλοι σε μια τόσο όμορφη δουλειά; Αντιγράφω την λίστα με τα σημεία στα οποία μπορούμε να βοηθήσουμε (από το newsletter του σταθμού):
  1. Αρθρογράφοι (άρθρα στα Ελληνικά) 
  2. Αρθρογράφοι-μεταφραστές άρθρων από τα Αγγλικά 
  3. Οικονομικοί υποστηρικτές – σε σταθερή μηνιαία ή ετήσια βάση καθώς και έκτακτοι δωρητές LINK 
  4. Παραγωγοί εκπομπών 
  5. Ηχολήπτες (μόνο από Θεσσαλονίκη) 
  6. Απομαγνητοφωνήσεις εκπομπών (συνεντεύξεων) 
  7. Επεξεργασία video (video editing) 
  8. Επεξεργασία ήχου (audio editing) 
  9. Ομάδα προσευχής για πνευματική υποστήριξη του έργου 
  10. Ομάδα προσευχής που θα προσεύχεται για αιτήματα ακροατών/επισκεπτών του site 
  11. Reporters για συνεντεύξεις και ρεπορτάζ 
  12. Εμπλουτισμός του Ημερολογίου με εισαγωγή ενημερώσεων 
  13. Γραφιστική υποστήριξη 
  14. GodRadio Ambassador (σύνδεσμος) – τοπικός (σε επίπεδο περιοχής-εκκλησίας-σύναξης) συνεργάτης του Godradio ο οποίος θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του GodRadio στην τοπική κοινωνία, θα μοιράζει φυλλάδια, θα ενημερώνει το GodRadio για μελλοντικά συμβάντα της περιοχής, θα κάνει παρουσίασεις του έργου του GodRadio, θα προωθεί το GodRadio και θα ενημερώνει κόσμο για την ύπαρξη και το έργο του.
    Λοιπόν; Εσείς τι λέτε; Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να βοηθήσουμε να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω κάτι το τόσο όμορφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου