Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εντυπώσεις από την χορωδία του Moody Bible Institute

Είχα την χαρά να παρακολουθήσω την χορωδία του Moody Bible Institute του Chicago κατά την περιοδεία της στην Ελλάδα. Παρακάτω ακολουθεί το άρθρο που έγραψα για το godradio.

"Μουσικό event; Όχι! Απλά μια βραδιά με μια χορωδία να τραγουδά; Όχι! Αυτό που ζήσαμε όλοι όσοι ήμασταν παρόντες στην Β Ευαγγελική Εκκλησία της Αθήνας στο Κουκάκι την Κυριακή το βράδυ ήταν μια υπέροχη βραδιά λατρείας προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Μια βραδιά που ο Κύριος μας χάρισε και στην οποία όλοι απολαύσαμε την 30μελή χορωδία του Βιβλικού Ινστιτούτου Moody του Σικάγο να αινεί τον Κύριό μας.

Η βραδιά μας ξεκίνησε με το "Come, thou fount of every blessing". Η χορωδία εισήλθε στον χώρο και περικύκλωσε τους παρευρισκόμενους και έτσι, έχοντας μας όμορφα περικυκλωμένους, έψαλλαν την πρώτη στροφή προτού λάβουν όλοι τις θέσεις τους στην εξέδρα και συνεχίσουν με τον υπόλοιπο ύμνο. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αυτό που νιώσαμε όσες λέξεις και αν ψάξω να βρω.

Ακολούθησαν οι ύμνοιAll that have life and Breath praise ye the Lord” , ο γραμμένος σε λατινική γλώσσαFestival Sanctusκαι εν συνεχεία οιBe still, my soulκαι “Creation Hymn”. Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος της βραδιάς και συνεχίσαμε στο δεύτερο.
Ζητήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους να μην χειροκροτήσουν έως το τέλος του τέταρτου ύμνου. Αυτό επειδή σε αυτό το μέρος της λατρείας προς τον Κύριό μας είχαμε τον υπέροχο συνδυασμό της ανάγνωσης περικοπών από τον Λόγο του Θεού και την ψαλμωδία εν συνεχεία από την χορωδία. Οι ύμνοι που ακούστηκαν ήταν οι “Rock ages”, “What wondrous love is this”, “Jesus paid it all” και “In Christ alone”.

Μετά το δεύτερο μέρος υπήρξε ένα απολαυστικό διάλειμμα για τα παιδιά της χορωδίας για να ξεκουράσουν τις φωνές τους. Γιατί «απολαυστικό»; Επειδή την αίθουσα πλημμύρισαν οι μελωδίες δύο υπέροχων σόλο: ένα υπέροχο κομμάτι παιγμένο σε κιθάρα, και ένα δεύτερο σε πιάνο.

Η χορωδία επανήλθε στον χώρο. Στο τρίτο μέρος της λατρείας απολαύσαμε και το spiritualWalk in Jerusalem” και το  African-American spiritualSoon-Ah will be done” με τα οποία απογειωθήκαμε πνευματικά.
Η πιο μαγική στιγμή της βραδιάς ήρθε όταν η χορωδία ερμήνευσε στα ελληνικά τους ύμνους “Απ’ το αίμα του Σταυρού σου” (Oh the deep deep love of Jesus) και τον “Ω Κύριέ μου πόσο Σε θαυμάζω» (How great thou art). Αυτόν τον τελευταίο τον ψάλαμε όλοι μαζί, παρευρισκόμενοι και χορωδία και έτσι κλείσαμε την βραδιά μας. Φανταστείτε πόσο ατμοσφαιρική ήταν αυτή η τελευταία στιγμή. Άνθρωποι από διάφορες χώρες, με διαφορετικές γλώσσες να ψάλλουν τον ίδιο ύμνο στον Κύριό μας και Λυτρωτή μας. Και αν οι ψυχές μας συγκινήθηκαν σε μεγάλο βαθμό εκείνη την στιγμή, φανταστείτε πόσο υπέροχη θα είναι η αιωνιότητα να ψάλλουμε όλα τα αδέλφια μαζί στην παρουσία του Κυρίου μας.

Για όσους επιθυμούν κυκλοφορούν cds των χορωδιών του Moodys Bible Instistute και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.moody.edu/recordings με την αγορά των οποίων υποστηρίζετε τις διακονίες του Moody.

Ελπίδα και ευχή όλων μας είναι η χορωδία να επισκεφθεί στο μέλλον και πάλι την χώρα μας. Είναι αλήθεια ότι όση ώρα και να ψέλνανε τα παιδιά, θα ήταν λίγη. Και όλες τις ώρες της ζωής μας να ψέλναμε στον Κύριο, θα ήταν πολύ λίγες δεδομένου του έργου σωτηρίας του Ιησού Χριστού. Γιατί ειλικρινά τόση αγάπη δε μπορούμε να την συλλάβουμε! Δόξα στον Κύριο για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου